Пловдивчанин остана впечатлен от  човещината на охранители в града под

...
Пловдивчанин остана впечатлен от  човещината на охранители в града под
Коментари Харесай

Внезапна болка свали пловдивчанин на тротоара, но срещна добрина

Пловдивчанин остана впечатлен от  човещината на охранители в града под тепетата.

Николай Ю. карал колело на обичано за мнозина място - Гребната база, когато ненайдейно получил неприятно разбиране на задното бедро. Той бързо седнал на тротоара, с цел да изчака болката да премине, а неприятната обстановка привлякла вниманието на чиновници на Общинска защита.

Един от тях ведната попитал пловдивчанина дали всичко е наред и бил подготвен да окаже помощ.

" Помислил, че съм паднал или ми е прилошало и бил в подготвеност да извика Бърза помощ, в случай че се наложи. Придружи ме до пейката да поседна. Колегите му от самото начало също питаха по какъв начин съм.  След като си потеглих, минах около кабинката и той още веднъж ме попита дали съм по-добре ", споделя Николай Ю.

Мъжът споделя за случката в една от групите на града в обществената мрежа, където и благодари за оказаната поддръжка.

Неговият роман за човещината и положителното провокира върна от положителни мнения на впечатлени пловдивчани. За броени часове обявата събира хиляди позитивни реакции, а хората са единомислещи - положително има, а сходни прояви не са необичайност. Просто за тях би трябвало да се споделя.

Вижте някои от мненията, предизвикани от случката:

" Казано е доста просто и ясно: " Отнасяйте се с хората по този начин, както желаете да се отнасят с Вас ", отбелязва Стефан С.

" Браво! Така би трябвало да реагираме всички! ", написа Марина Д.

" Поздравления за поста! В днешно време българинът е привикнал единствено да мрънка и жалва в обществените мрежи. Много постоянно се случва да ни създадат и положително, само че малко на брой го споделят. Браво и на хората, които са се притекли на помощ! ", счита Танчето Г.

" Има вяра... Колко по-хубав би бил света, в случай че бяха повече хората по този начин заинтригувани за отсрещния, а освен за себе си ", написа Кристина Д.

" Колко е тъжно, че човещината и състраданието е нещо, което ни изумява, а би трябвало да е съществена човешка линия. Браво на хората и вас, че го виждате! ", разяснява Ели Д.

" Така и би трябвало! Нужна е малко човечност! ", заключава различен пловдивчанин.

Вижте и историята, разказана от Николай Ю.:

" Общинска защита на Гребната база през днешния ден демонстрираха доста бързо и съответно реагиране.  Както си карах, внезапно ми се схвана задното бедро и седнах на тротоара да го изпъна за 2 минути.

Веднага дойде чиновник на Общинска защита и ме попита дали всичко е наред, и дали се нуждая от помощ. Помислил, че съм паднал или ми е прилошало и бил в подготвеност да извика Бърза помощ, в случай че се наложи.

Придружи ме до пейката да поседна. Колегите му от самото начало също питаха по какъв начин съм.  След като си потеглих, минах около кабинката и той още веднъж ме попита дали съм по-добре.

Благодаря! "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР